We gebruiken cookies op deze site alleen om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen in de cookies.

FAQ - Veelgestelde vragen...
Onderstaand treft u een hoop vragen aan over kunstgras.

Sommige vragen hebben betrekking op kunstgras in het algemeen, andere vragen zijn specifiek van toepassing op het kunstgras van Cvh kunstgras. Niet alle kunstgrassen zijn immers hetzelfde en er zijn diverse productenten, zowel binnen als buiten Europa.

Voordat u kunstgras aanschaft is het goed te informeren naar de herkomst van het gras.

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze gerust via het formulier, onze consumentenservice beantwoordt binnen een dag uw vraag.

Is kunstgras statisch? Bij voetbalvelden blijven vaak korreltjes aan de schoenen en kleding kleven.

Af en toe is kunstgras statisch. Veel materialen zijn in meer of minder mate oplaadbaar, zo ook kunststof. Bij wrijving (dus gebruik) kan er statische oplading plaatsvinden. Dit heeft meestal te maken met hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid. Het kunstgras kan dan de oplading slecht kwijt aan de omgeving met als gevolg dat het statisch wordt. Het kunstgras even snel nat maken met de sproeier is de makkelijkste manier om de statische electriciteit kwijt te raken.

Hoe lijm ik kunstgras?

Kunstgras is eigenlijk een grastapijt dat wordt geproduceerd op rollen van 4 meter breed. Sommige leveranciers verkopen het standaard op 4 meter, andere leverancier snijden de rollen door de helft en verkopen het in 2 meter breed. Het minste risico op een zichtbare naad heeft u natuurlijk als u uw gazon uit ÚÚn stuk kunt maken. Helaas is dat niet altijd het geval. De stukken kunstgras kunt u aan elkaar lijmen met speciale nadenband en lijm of een zelfklevende lijmband. Deze band rolt u onder het kunstgras uit en smeert deze in met lijm (uiteraard niet nodig bij een zelfklevende tape). U klapt het kunstgrastapijt terug en zorgt dat de stukken kunstgras netjes tegen elkaar vallen op de ingesmeerde lijmband.

Wat is de functie van een drukverdelend doek?

Zoals de naam al aangeeft heeft het een drukverdelende en dus beschermende functie voor de fundering. Zowel tijdens aanleg als gebruik van het kunstgras heeft het een drukverdelende werking bij puntbelasting. (Dit geldt met name voor niet-gevulde systemen, zandgevulde systemen zijn zeer stabiel en verdragen puntbelasting goed.) Bovendien sluit het drukverdeeldoek het zandbed volledig af. Hierdoor wordt verkomen dat er onkruid groeit in de drainagegaten van het kunstgras of dat mieren de drainagegaten gaan gebruiken als in-/uitgang van een nest.

Kan er een zwembad op kunstgras geplaatst worden?

Het plaatsen van een (opblaas) zwembad op kunstgras is geen enkel probleem. Het gras zal immers niet verkleuren of dood gaan. De kunstgrasvezels zullen wel plat gaan liggen als er de hele zomer een groot gewicht op heeft gestaan. De vezels zijn na het verwijderen weer overeind te zetten door te borstelen. Het kunstgras rondom het zwembad zal ook erg intensief gebruikt worden, dus ook hier zul je zien dat het gras sneller plat gaat liggen dan wanneer het alleen gebruikt wordt als siergazon. Over de jaren heen zal het gras steeds moeilijker overeind komen, dat is onvermijdelijk. Natuurgras is in deze optie echter totaal ongeschikt. Ook al ligt het gras na een aantal jaren platter, het blijft altijd groen en schoon. Let erop dat bij het plaatsen van een zwembad de onderbouw goed berekend is op dit gewicht!

Is CVH kunstgras geschikt voor peuters en kleuters?

Cvh kunstgras is lekker zacht, peuters en kleuters kunnen hier heerlijk op kruipen en spelen. Na een regenbui is het kunstgras snel droog dus ze kunnen snel weer naar buiten zonder dat u last heeft van modder en natte kleding. Ook is het kunstgras en instrooizand volledig ongevaarlijk, zelfs als het per ongeluk wordt opgegeten.

Mogen mijn honden op kunstgras komen?

Ook huisdieren houden van het kunstgras. U zult zien dat uw honden de schone en droge grasmat waarderen en zich er heerlijk op uitstrekken. Cvh kunstgras is prima bestand tegen honden, zelfs als de honden hun behoefte doen op het gras. Het gras zal hierdoor niet verkleuren. Voor uw eigen hygiŰne eventueel goed naspoelen met schoon water, vaste ontlasting altijd verwijderen en oppassen dat dit niet in de mat vertrapt wordt. Eventueel na het verwijderen naspoelen met schoon water. Kunstgras is ook geschikt voor een hondenren.

Kan kunstgras op een helling worden ge´nstalleerd?

Het kunstgras kan bijna in elke gewenste vorm en locatie worden gelegd. Ook kunstgras op een helling is meestal geen enkel probleem, mits deze niet te steil is. Wel moet de ondergrond geschikt zijn voor bevestiging van het kunstgras. Erkende installateurs weten precies hoe ze deze klus moeten klaren.

Ik heb geknoeid op CVH kunstgras, wat nu?

Kinderen spelen graag op het kunstgras. Natuurlijk wordt er daarbij ook wel eens geknoeid. Gesmolten ijsjes, limonade en ander drankjes kunt u gemakkelijk verwijderen door goed na te spoelen met schoon water om te voorkomen dat het kunstgras vuil wordt. Ook knoeivlekken van andere etenswaren naspoelen met schoon water, uiteraard eerst de etensresten eraf scheppen. Kauwgum is iets lastiger. Haal voorzichtig het kauwgom weg met een lepel. Dit gaat gemakkelijk als u er eerst een aantal ijsklontjes op heeft gelegd. Het kauwgum wordt dan hard en is zo makkelijker te verwijderen. Gebruik niet zomaar allerlei oplosmiddelen, deze kunnen uw kunstgras beschadigen.

Kan ik op CVH kunstgras sporten?

Kunstvelden voor sport zijn speciaal voor dat doel ontworpen. Zo vraagt voetbal een andere grassoort dan tennis. Sportgras hoeft er ook niet natuurlijk uit te zien, het mag zelfs blauw of oranje zijn. Cvh kunstgras is ontwikkeld voor sierwaarde. Natuurlijk kunt u gerust een balletje trappen, uw kinderen kunnen er lekker op ravotten, maar voor gebruik als officieel sportveld is het landscape kunstgras niet geschikt. Dit heeft te maken met speciale regels waaraan sportvelden moeten voldoen.

Verkleurt kunstgras van de zon?

Voor het kunstgras worden de kostbaarste kleurstoffen en uv-stabilisatoren gebruikt. Zon heeft daardoor geen effect op de kleur van het kunstgras. Hoeveel zon, hagel, sneeuw of regen uw gazon ook te verduren krijgt, het blijft er mooi uitzien. We hebben onze kunstgrassen getest op verkleuring en UV-bestendigheid in extreme omstandigheden. Zowel in het droge woestijnachtige Arizona als in het warme en vochtige Florida heeft ons kunstgras zich bewezen. Dankzij 35 jaar uitgebreide research op UV-bestendigheid van de grasvezels voor intensief gebruikte sporttoepassingen, is de fabrikant van het kunstgras in staat om 7 tot 10 jaar garantie tegen verkleuring te geven op al haar kunstgrassoorten. Deze garantie wordt gegarandeerd door de fabrikant zelf van het kunstgras.

Kan ik zelf kunstgras aanleggen op het dakterras of tuin?

U kiest voor Cvh kunstgras dus u kiest voor topkwaliteit. Wat heeft u aan topkwaliteit als het niet vakkundig wordt gelegd? Wij adviseren de aanleg te laten verzorgen door een vakman. Zo weet u zeker dat u het beste resultaat krijgt en jarenlang kunt genieten van een mooi aangelegd groen grastapijt. Maar uiteraard kunt u het ook zelf aanleggen. Wij geven u de nodige uitleg wanneer u het kunstgras zelf wilt gaan aanleggen.

Heb je met kunstgras geen last meer van hooikoorts allergie?

Het is natuurlijk niet zo dat uw hooikoorts overgaat als u het kunstgras in uw tuin of op uw balkon legt. Maar mensen die last hebben van allergie veroorzaakt door grassen, zullen wel voor het eerst lekker buiten kunnen zitten op hun (kunstgras) gazon zonder extra last te hebben van hooikoorts. Er zijn geen allergische reacties op kunstgras bekend.

Ik hoor wel eens iets over valveilig kunstgras, wat houdt dat in?

Valveilig kunstgras is kunstgras waaronder een valdempende mat is ge´nstalleerd. Voor speeltoestellen in openbare ruimte is dit een vereiste maar ook steeds meer particulieren kiezen voor een valdempende mat onder een speel- of klimtoestel.

Is kunstgras waterdoorlatend?

In de kunstgrasmat zitten gaatjes waardoor het regenwater gemakkelijk weg kan lopen. Het kunstgras kan 60 liter water per vierkante meter per minuut verwerken en is dus zeer goed waterdoorlatend.

Hoe zit het met kunstgras en het milieu?

De vezels van het kunstgras bevatten geen weekmakers of zware metalen en zijn dus volkomen veilig voor mens en milieu. Wij garanderen dat de vezels voldoen aan de strengste normen. Helemaal als u kiest voor ons duurzame kunstgras product.

Wordt kunstgras warm in de zon?

Kunstgras wordt minder warm dan bestrating , maar mist het verkoelende effect dat natuurgras heeft. Kunstgras wordt dus wel warm in de zon.

Kan er een sliding gemaakt worden op CVH kunstgras?

Kunstgras is er in vele soorten. De chemische samenstelling van het kunststof bepaalt de huidvriendelijkheid, dus of u brandwonden krijgt van kunstgras. Vanuit de sportindustrie weten wij hier veel van (kunstgras voor voetbal). De kunststof die wij gebruiken is het meest slidingvriendelijk voor de huid en voelt prettig aan, maar het is natuurlijk nooit te vergelijken met de eigenschappen van natuurgras.

Is kunstgras brandbaar?

Vuur en hete voorwerpen dienen vermeden te worden op het kunstgras. Het kunstgras is gemaakt van een hoogwaardige kunststof die niet brandbaar is maar wel zal smelten bij vuur en aanraking met hete voorwerpen. Bij zandgevuld kunstgras heeft het zand een dovende werking en is er geen brandgevaar. Voor de brandveiligheid raden wij dus aan geen barbecues op het kunstgras te plaatsen.

Is kunstgras te repareren, bijvoorbeeld bij een smeltplek?

Mocht er een grote beschadiging ontstaan op het kunstgras, kunt u deze laten repareren. Hierbij wordt een stuk uit het kunstgras gesneden en een nieuw stuk aangebracht. Het verdient daarom aanbeveling om enkele snijrestanten van het kunstgras, die zijn overgebleven na installatie, apart te bewaren. Dit is handig voor eventuele reparaties. Uiteraard zal er in eerste instantie wel een verschil te zien zijn tussen gebruikt en ongebruikt kunstgras. Na verloop van tijd zal dit verschil steeds minder worden.

Moet de zandvulling bijgevuld worden?

Het kunstgras instrooizand is erg zwaar en wordt niet makkelijk weggeblazen of uitgelopen. Op intensief betreden plaatsen kan de zandvulling iets minder worden. Indien nodig kan dit eenvoudig weer op het juiste niveau worden gebracht. Gebruik hiervoor alleen het speciale kunstgras instrooizand!

Mag het kunstgras ook zonder zandvulling ge´nstalleerd worden?

Een goede zandvulling is noodzakelijk omdat dit het gras op zijn plaats houdt. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en helpt de vezel overeind te houden. Uiteraard geldt dit niet voor de producten die voorzien zijn van een ondersteunde kroesvezel (mosdraad).

Komen er wel eens mollen onder kunstgras?

Mollen houden niet van kunstgras en zullen dit dan ook niet opzoeken. Echter als er een mol in het oude natuurgras aanwezig is en de mol wordt niet verwijderd voordat het kunstgras wordt ge´nstalleerd, kan hij wel een hoop schade aanrichten. De mol wil tenslotte boven komen en gaat onder het kunstgras graven, dit levert verzakkingen op. Wanneer men echter enorm veel last heeft van mollen bestaat de mogelijkheid om eerst een mollendoek aan te leggen. Zo voorkomt men dat de mol kan doorstoten tot onder de kunstgrasmat.

Kan CVH kunstgras kwaad als het per ongeluk wordt opgegeten?

Nee, zowel het kunstgras als het instrooizand zijn volledig ongevaarlijk voor mens en dier.

Mag ik kunstgras betreden onder winterse omstandigheden?

Winterse omstandigheden zijn geen enkel probleem voor het kunstrgras, het zal niet beschadigen door langdurige vorst of breken bij betreding. Indien sneeuw echter vastgetreden is in het kunstgras en zich een ijslaag heeft gevormd, mag dit niet handmatig verwijderd worden, om beschadiging van de grasvezels te voorkomen. U kunt dit het beste op natuurlijke wijze laten smelten.
 
Gelieve onderstaand formulier in te vullen indien u uw vraag / antwoord niet gevonden hebt.
Naam: *
Telefoon:
E-mail: *
Uw vraag: *
* Verplichte velden
Door het verzenden van dit formulier aanvaardt u onze privacyvoorwaarden.